onsdag 26 september 2012

Umeå

Nu sitter jag då på bussen på väg till Oslo igen. Det känns lite som att jag varit borta i en vecka. Mest för att jag har flängt så mycket. Hann dock med det mesta jag skulle göra hemma. Plus att jag fick två dagar med Anders också. Så här kommer lite bilder från när jag väl hann ta några.

Lukas

Sjukt nöjd över vattenflaskan han fick.

Made him work.

Kära syster.

Checkade läget vid Ann-Marie och Johans nya hus.

Lekte lite.

Fick äntligen träffa lilla Nova :)

Sjukt söt.

Och självklart fina Madde.

Som numera är en mamma.

Mys.
Sedan har vi då historien om min bil. Åh denna bil som bara vill mig ont. När jag väl kom fram till bilen så fungerade det inte att låsa upp den med nyckeln. Jag tyckte det var märkligt men jag låste upp den manuellt och satte mig i bilen och vred om tändningen. Det gick inte. Den var helt död. Jag ringde syster och fick låna hennes bil.
Jag försökte att få tag på startkablar men insåg sedan att det kan vara bra att ha några med tanke på hur min bil är. Fick sedan hjälp av Anders och hans kompis. Jag gick fram till bilen för att låsa upp den manuellt och då säger Anders "Du, Karin, en del av nyckeln sitter kvar i dörren" Vad tusan! Men det var ju enkelt att fixa det i alla fall. Efter ett tag med kablarna kopplade rätt och det inte fungerade, så gjorde vi som man inte ska göra och då fungerade det minsann. Men då vi försökte backa så märkte vi att handbromsen har fastnat. Vilken idiot jag är! Varför lämnade jag handbromsen i?? Vi ruckade lite och försökte ett bra tag och till slut så lossnade handbromsen på höger sida, vilket innebar att vänster bakdäck stod helt stilla. Jag skulle få hjälp lite senare av en annan kompis så Anders och hans kompis åkte iväg på andra äventyr.
Daniel kom och vi försökte bogsera ut min bil så handbromsen släppte men det fungerade inte. Så där stod min bil mitt på parkeringen och jag övervägde nästan att lämna den där. Jag ville det. Men vi åkte iväg och hämtade en gigantisk slägga som Daniel då slog på vänster bakdäck. Efter några slag så släppte handbromsen och jag kunde återigen köra bilen. Det kommer med största sannolikhet inte att starta nästa gång jag är hemma. Just det, mitt avgasrör håller på att rosta sönder.
I och med denna historia vill jag då säga; köp ALDRIG en Citroen! Eller en fransk bil.

måndag 10 september 2012

Egypten 2012

Det har nu gått ca 5 månader sedan jag var i Egypten och det känns som att det är läge att lägga upp lite bilder därifrån.

Heba.

Marknad i Alexandria.


Koum El-Dekka.

Koum El-Dekka.

Koum El-Dekka.

Koum El-Dekka.

.

Coca Cola. 

Vitlök.

Grav.

Barn på vespa.

Gatukök.

Coola kids. Kairo.

Chill man. 

När man ser senare vad man fångar på bild.

Skotillverkning.

Graffiti vid Tahrir Square.

Graffiti vid Tahrir Square.

Cafégata. Även mötesplats för politiska engagerade ungdomar. 

Sweet pain.

torsdag 6 september 2012

Den senaste veckan

Den senaste veckan har det varit rätt fullt upp. Anna kom i fredags, inte på besök. Hon har flyttat hit nu! Inflyttningsfest/förfest på lördagen. Kom hem till en lägenhet fyllt med ballonger. Underbart. Bakis sushi på söndagen följt av loppmarknad. Där även min telefon försvann, tack vare en ficktjuv. Visserligen en skittelefon, men ändå.
Sedan har veckan bestått av jobb. Anna har jobbat några dagar, vilket har varit väldigt trevligt.
Idag tog jag mig hem direkt efter jobbet så har ändå hunnit med mer än duscha och sova. Snackade med Madde ett bra tag. Så nu känner jag att det är dags att åka hem snart. 23 september kommer jag upp till Umeå.

I lördags då det var inflyttnings/förfest.
Loppisfyndet som jag bytte mot min telefon.