lördag 21 april 2012

Fredag

Igår var vi iväg och fotade nära Islamic Cairo, ett väldigt fint område. Gick upp i en moské och fick en väldigt bra utsikt. Jag har träffat väldigt fina människor idag, dvs dom i gruppen. När solen gick ner var det dags för mat på en italiensk restaurang plus efterrätt. 
För att bota paltkoman gick vi till ett café för att dricka te. Det ligger på en gata som är full av caféer, det är även den gatan där unga ofta sitter och diskuterar politik. Vi hade just beställt då det kommer en våg av plaststolar och människor mot oss. 
Vi börjar också springa och viker av vid caféets hörn. Blir inföst tillsammans med två andra västerlänningar i caféet och ägaren säger att vi ska stanna kvar inomhus. Samtidigt samlar dom in alla stolar som står på gatan för att stänga. Vi står vid utgången och försöker förstå vad som händer. Första tanken för de flesta var att det var polisen. Det var dock ett väldigt stort bråk mellan olika politiska rörelser. När vi gick det ca 25 m till bilvägen stod det några poliser vid sidan av vägen och läste tidningen. Så aktiva är dom. 
Vi gick sedan till ett annat café för att dricka vårat te.

El Bostan Café, betydligt lugnare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar